Waarom een omniumverzekering voor je bedrijfswagen afsluiten?

Heb je net een nieuwe of zo goed als nieuwe auto, lichte vrachtwagen of een ander bedrijfsvoertuig gekocht? Dan wil je die investering zo goed mogelijk beschermen, zonder te denken aan eventuele schade of zelfs diefstal. Ook als je medewerkers ermee onderweg zijn.  Een volledige omniumverzekering is daar de perfecte oplossing voor.

Welke risico’s dekt een omniumverzekering voor je bedrijfswagen? 

Een volledige omniumverzekering biedt de meest complete dekking voor je bedrijfswagen. Zo is niet alleen schade na een aanrijding, brand, diefstal, vandalisme en natuurrampen verzekerd. Ook heel wat andere gevaren zijn gedekt.

Een beperkte omnium verzekert alleen de schade aan je voertuig die het gevolg is van een aantal risico’s. Denk bijvoorbeeld aan brand, diefstal, natuurgeweld zoals storm- of hagelschade, glasbreuk, aanrijding van dieren en loslopend wild.

Bekijk ook onze BA & Rechtsbijstandverzekering.

Extra weetjes over een omniumverzekering voor bedrijfswagens

Een beperkte omnium verzekert geen vandalisme of eigen schade (bijvoorbeeld als je zelf ergens tegen rijdt en je wagen is beschadigd).


In een volledige omnium is dat wel het geval.

Een bijstandsverzekering is voor personenauto’s meestal inbegrepen in de volledige omnium. Maar heb je een lichte vrachtwagen of vrachtauto gekocht? Of kies je voor een beperkte omniumverzekering?


Dan heb je vaak een aparte bijstandsverzekering nodig.

Afhankelijk van het type voertuig dat je in omnium verzekert, krijg je bij totaal verlies de volledige aankoopprijs terugbetaald.


Dat tot 30 maanden na de aanschafdatum van personenwagens. Bij andere types voertuigen is dat tot 12 of 24 maanden na datum van aankoop.

Zelfs als de tegenpartij verantwoordelijk is voor een totaal verlies van je voertuig, word je door je eigen omniumpolis hoger vergoed dan het bedrag dat je normaal van de tegenpartij zou krijgen.


  • Hidden