Waarom een diefstalverzekering afsluiten?

Criminelen sparen de bedrijfswereld niet, integendeel. In 2016 waren er in België 13.848 inbraken in bedrijfsgebouwen. Hoeveel collega-ondernemers ken je niet bij wie er al werd ingebroken? Of misschien werd je zelf al het slachtoffer van een inbraak of een overval.

Ook de schade aan de gebouwen is vaak aanzienlijk. Soms geraken de inbrekers het gebouw niet binnen, maar is er op meerdere plaatsen schade aan ramen, deuren en poorten.

Welke risico’s dekt een diefstalverzekering?

Een diefstalverzekering beschermt je tegen het verlies of de beschadiging van je goederen als gevolg van een diefstal of een poging tot diefstal.

Denk maar aan diefstal van de inhoud uit je verzekerde gebouwen. Dat kan gaan om koopwaar uit de etalage, winkel of het magazijn. Maar vaak gaat het ook over je werkmateriaal, je inboedel of geld en waarden die in de onderneming aanwezig zijn. Al deze risico’s zijn gedekt met een diefstalverzekering.

Onder bepaalde omstandigheden kan je ook koopwaar of materiaal dat buiten de gebouwen staat mee verzekeren. En er is zelfs een dekking om de sloten van de buitendeuren of de safe te vervangen na verlies of diefstal van je sleutels.

Extra weetjes over diefstalverzekering

Gewone winkeldiefstallen tijdens de openingsuren, zonder dat er een bedreiging of overval is geweest, zijn niet gedekt.


Het is aan te raden om degelijke preventiemaatregelen te nemen, maar je moet niet altijd een alarmsysteem hebben om je tegen diefstal te kunnen verzekeren.


De preventiemaatregelen zijn onder andere afhankelijk van de verzekerde waarde en het soort goederen dat je wil verzekeren.

  • Hidden