Brandverzekering

Waarom een brandverzekering voor je bedrijf afsluiten?  

Als ondernemer wil je zowel je roerende als onroerende goederen degelijk beschermen tegen allerlei gevaren. Denk maar aan een brand die in een paar tellen je hele bedrijf tot schroot herleidt. Hoe lang zal de wederopbouw duren? Moet je een nieuwe bouwvergunning aanvragen? En moet de bodem gesaneerd worden na de brand? Allemaal zaken waar je niet elke dag bij stilstaat. 

Kijk verder dan alleen de brandverzekering: bescherm je volledig patrimonium

Naast de materiële schade heeft een brand ook een impact op je bedrijf als geheel. Wie betaalt de leningen en vaste kosten na een brand? Wat met je bedrijfswinst en je eigen inkomen? En wat met je klanten ondertussen? Want een heropbouw kan maanden in beslag nemen.

Een goede brandpolis beschermt je tegen een aantal basisrisico’s zoals brand, ontploffing, storm, waterschade, overstroming en glasbreuk. Daarnaast kan je er ook extra beschermingen in opnemen. Denk daarbij aan een extra dekking alle risico’s voor je computers of kassasysteem.

Of een verzekering machinebreuk voor schade aan je bedrijfsmachines. En heb je ooit een verzekering overwogen tegen diefstal van je koopwaar, materieel of cash geld in het bedrijf? Het zijn allemaal opties die je in een goede brandpolis kan laten opnemen.

Extra weetjes over een uitgebreide brandpolis

Ook als je een bedrijfspand huurt ben je verantwoordelijk voor de verzekeringen.


Hier geldt de wettelijke regeling van de huurdersaansprakelijkheid.

Wij schatten als makelaar op voorhand gratis de heropbouwwaarde van je gebouwen.


Zo vermijd je onderverzekering bij schade.

Al het vast materieel zoals een telefooncentrale, alarminstallatie, drukpersen of silo’s verzekeren we ook in nieuwwaarde, net als al je gebouwen.


Als je de gebouwen vooraf laat schatten, krijg je bij sommige verzekeraars een gratis dekking van 20% voor de bedrijfsgebouwen bovenop de geschatte waarde.


Voor je woning is er zelfs onbeperkte dekking.

  • Hidden