Waarom een verzekering alle risico’s of machinebreuk afsluiten?

Bepaalde goederen wil je beter verzekeren omdat ze specifieke risico’s lopen. Denk maar aan installaties zoals compressoren, drukpersen, koelinstallaties en bureaumateriaal zoals computers, printers en servers. In zo’n geval zijn de verzekering machinebreuk en verzekering alle risico’s interessant.

En wat als je vertegenwoordiger zijn laptop laat vallen? De verzekering alle risico’s gaat veel verder. Zo is bijvoorbeeld de onhandigheid van personeel mee verzekerd. Bovendien kan je de goederen voor hun nieuwvervangingswaarde verzekeren of voor hun werkelijke waarde. Ook draagbare apparatuur kan je opnemen. Denk daarbij aan laptops, camera’s, draagbare scanners … 

Welke risico’s zijn gedekt?

Beeld je in: tijdens een onderhoud geraakt een schroevendraaier tussen een machine en de machine loopt vast. Of door onverwachte lekkage in de koeling wordt een motor oververhit. In de verzekering Machinebreuk  kan je voor mechanische installaties de schade door een interne oorzaak of een intern gebrek opnemen.

De verzekering alle risico’s gaat verder. Stel, je gooit per ongeluk een glas frisdrank over je laptop. Een onweer veroorzaakt bliksemschade aan je computers. Of door overspanning op het elektriciteitsnet ontstaat schade aan de sturing van je machine. De alle risico’s-verzekering dekt niet alleen diefstal en poging tot diefstal, maar ook elke onverwachte beschadiging of vernieling met een externe oorzaak.

Extra weetjes over alle risico’s elektronica & machines

Combinatiepolissen in de verzekering machinebreuk zijn ook mogelijk voor computergestuurde machines (deels elektronisch en deels mechanisch).


Je kan één of meerdere machines verzekeren op je bedrijfssite in België, in Europa of wereldwijd.


De extra kost om je vaste bureelapparatuur mee op te nemen in een verzekering alle risico’s is vaak heel beperkt.


Bovendien hoef je deze goederen dan niet meer op te nemen in de gewone dekking van je brandpolis.

Ook het vervoer van techniekers uit het buitenland om je machine snel weer bedrijfsklaar te krijgen kan mee opgenomen worden.


  • Hidden