Waarom een hospitalisatieverzekering en ongevallenverzekering afsluiten?

Belandt iemand van je medewerkers in het ziekenhuis? Of heeft hij een ongeval thuis, op reis, in zijn vrije tijd of op het werk? Dan kan hij maar beter goed beschermd zijn tegen de medische kosten. Daarom is een degelijke hospitalisatieverzekering interessant.

Een ongevallenverzekering dekt de medische kosten als je niet in het ziekenhuis belandt. Ook sommige kosten die niet gedekt zijn in een hospitalisatieverzekering worden terugbetaald via een ongevallenverzekering. De twee verzekeringen vullen elkaar dus aan.

In sommige paritaire comités is een hospitalisatieverzekering voor je medewerkers verplicht. Los daarvan kan het een mooie manier zijn om je waardering te uiten voor je personeel. Je kan deze verzekering zowel privé als op naam van je bedrijf afsluiten. Je kan alleen jezelf verzekeren, maar ook al je medewerkers of alleen bepaalde werknemers. 

Welke risico’s dekt een hospitalisatieverzekering? 

Met een degelijke hospitalisatieverzekering zijn de kosten voor een ziekenhuisopname onbeperkt gedekt en kies je zelf het ziekenhuis en de behandelende arts. Thuisbevallingen en aangepast medisch vervoer zijn ook mee verzekerd.

Rooming-in voor de ouder van een opgenomen kind wordt ook terugbetaald. Je kiest zelf of we een eenpersoonskamer of tweepersoonskamer opnemen in de polis.

Welke risico’s dekt een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering beschermt je ook als je niet in het ziekenhuis belandt tegen medische kosten. Denk daarbij aan een ongeval thuis of op het werk, op reis, tijdens het sporten, tijdens de uitoefening van een hobby en in het verkeer. Kortom 24 uur op 24. Er kan een dagvergoeding uitgekeerd worden, maar ook een vergoeding bij invaliditeit of overlijden.

Extra weetjes over hospitalisatieverzekering

Je kan een hospitalisatiepolis afsluiten op naam van het bedrijf, maar die is niet fiscaal aftrekbaar.


In tegenstelling tot de groepsverzekering is dit geen verworven recht of vorm van loon voor je werknemer. Je kan dit voordeel dus te allen tijde herroepen.


Je kiest zelf of je een franchise wilt opnemen of niet. Die franchise geldt niet per opname, maar wel slechts één keer per verzekeringsjaar.


Ook thuisverzorging, dus zonder hospitalisatie, is voor 31 zware ziekten mee gedekt door de polis. Denk bijvoorbeeld aan kanker, dementie, ms of diabetes.


  • Hidden