Waarom een groepsverzekering afsluiten?

Door de grote kloof tussen hun huidig inkomen en het wettelijk pensioen, moeten heel wat mensen behoorlijk inleveren als ze met pensioen gaan. Daarom is pensioensparen zo belangrijk.

Een groepsverzekering, afgesloten door de onderneming, is interessant voor de werkgever en de werknemer. Het is de beste manier om loontrekkenden op een extralegale manier te verlonen. Voor beide partijen is het fiscaal aantrekkelijker dan een loonsverhoging.

Ook voor de bedrijfsleider zelf is het een bijzonder interessante manier om pensioen op te bouwen. De premies zijn ten laste van de vennootschap en zijn integraal fiscaal aftrekbaar als bedrijfslast, op voorwaarde dat je de wettelijke 80%-regel respecteert.

Wat is allemaal mogelijk met een groepsverzekering?

Een groepsverzekering kan je volledig op maat van je bedrijf en je eigen behoeften samenstellen. De polis bestaat meestal uit pensioenopbouw en een kapitaal bij overlijden. Maar je kan ook een verzekering arbeidsongeschiktheid en een waarborg premievrijstelling aan het contract toevoegen.

Extra weetjes over eens groepsverzekering

Wil je het eenvoudig houden?


Er bestaan ook vaste formules met heel weinig administratie en opvolging. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een vast budget per medewerker in plaats van een percentage op het loon. Op die manier is iedereen gelijk voor de wet en ken je als werkgever perfect je jaarlijks kostenplaatje.

Zodra je vennootschap de storting uitvoert, wordt het kapitaal eigendom van de priv├ępersoon waarvoor die storting bestemd was. Dus zelfs bij faling of verkoop van het bedrijf blijft het kapitaal eigendom van de werknemer.


Voor wie al wat gespaard heeft in een groepsverzekering is het mogelijk om een deel van het kapitaal al voor einddatum uitgekeerd te krijgen om een woning te kopen, bouwen of renoveren binnen de Europese Economische Ruimte (EER).


  • Hidden