Waarom een hospitalisatieverzekering en ongevallenverzekering afsluiten?

Beland je in je privéleven in het ziekenhuis? Of Heb je een ongeval thuis, op reis, in je vrije tijd, op school of in het verkeer? Dan ben je best goed beschermd tegen oplopende medische kosten. Daarom zijn een degelijke hospitalisatieverzekering en ongevallenverzekering belangrijk.

Welke risico’s dekt een hospitalisatieverzekering?

Met een hospitalisatieverzekering zijn de kosten voor een ziekenhuisopname gedekt. Ook thuisbevallingen en aangepast medisch vervoer zijn verzekerd. Rooming-in voor de ouder van een opgenomen kind wordt ook terugbetaald. Jij kiest zelf of we een eenpersoonskamer of tweepersoonskamer opnemen in de polis.

Welke risico’s dekt een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering beschermt je tegen de medische kosten van jou en je gezinsleden na een ongeval bij je thuis, op reis, op school, tijdens het sporten, tijdens de uitoefening van je hobby en in het verkeer. Dus ook als je niet in het ziekenhuis belandt. Daarnaast zijn bijvoorbeeld revalidatiekosten ook gedekt en krijg je een extra vergoeding bij blijvende invaliditeit. Belangrijk als je bijvoorbeeld je woning moet laten aanpassen aan je nieuwe situatie.

Extra weetjes van een hospitalisatie en ongevallen verzekering

De medische kosten voor en na een ziekenhuisopname zijn ook gedekt.


Dat gedurende 2 maanden voor de opname en 6 maanden erna.

Heb je een verkeersongeval en ben je als bestuurder in fout?


Dan ben je met je gewone BA autoverzekering niet gedekt voor lichamelijke letsels. Met een bestuurdersverzekering ben je dat wel.

  • Hidden