Waarom een evenementenverzekering afsluiten?

Organiseer je een evenement en huur je een gebouw? Dan kan jij aansprakelijk zijn voor bijvoorbeeld brandschade. Die aansprakelijkheid is vaak niet of onvoldoende gedekt in je bestaand verzekeringspakket.

Ook als je geen gebouw moet huren, is een evenementenverzekering belangrijk. Als je privé of met je verenging een evenement organiseert, dan draag je heel wat wettelijke verantwoordelijkheden. Of het nu gaat om 1 of meer dagen, een buurtfeest, een barbecue of een stoet. Met een verzekering evenementenpolis ben je beschermd.

Welke risico’s dekt een evenementenverzekering?

Loopt er iets mis tijdens het evenement en krijg je te maken met schadeclaims van derden of bezoekers? Met een evenementenverzekering is je burgerrechtelijke aansprakelijkheid als inrichter of organisator gedekt.

Wil je graag een meer uitgebreide bescherming? Dan kan je meer opties toevoegen. Loopt bijvoorbeeld een van je vrijwilligers een lichamelijk letsel op tijdens je evenement? Ook dat kan je verzekeren. Denk maar een helper die verbrand raakt aan de barbecue.

 

Extra weetjes over een verzekering voor je evenement

Ook de aansprakelijkheid tijdens het opstellen en afbreken van het evenement is standaard mee gedekt binnen een vooraf bepaalde periode.


Kijk goed na of je vergunningen nodig hebt voor het event dat je wilt organiseren.


Lees onze blog “Wat je zeker moet weten als je een evenement organiseert”.

  • Hidden