Waarom een bootverzekering afsluiten?

Het geeft je een enorm gevoel van vrijheid: je eigen boot die over het water ruist. Maar wat als het zou mislopen? In dat geval moet je kunnen terugvallen op degelijke ondersteuning. Denk daarom aan een bootverzekering. 

Welke risico’s dekt een bootverzekering?

Net zoals bij een auto, kan je verschillende dekkingen opnemen voor je bootverzekering.

De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is de basis. Veroorzaak je per ongeluk schade aan een ander vaartuig? Dan ben je met deze verzekering beschermd. Berokkent iemand anders jou schade en ontstaat er een discussie? Dan kan juridische bijstand belangrijk zijn en daarvoor bestaat de rechtsbijstandverzekering.

De cascoverzekering is een omniumverzekering voor je boot en vergoedt je bij een ongeval op het water, bij brand, vandalisme en diefstal of poging tot diefstal. En de bijstandsverzekering helpt je uit de nood als je dringend hulp nodig hebt. Denk maar aan een panne, sleepkosten of kosten voor het bergen van je gezonken vaartuig.

Extra weetjes over een bootverzekering

De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid geldt voor de eigenaar en bestuurder van het vaartuig, maar ook voor waterskiërs en andere personen die over het water worden voortgetrokken.


  • Hidden