Waarom een reisverzekering afsluiten?

Vlieg je één keer per jaar naar de zon? Hou je van een paar citytrips per jaar? Of ben je een echte globetrotter en vertrek je op reis wanneer het maar kan, alleen of in groep? In al die gevallen is een goede reisverzekering interessant. Zo vertrek je met een gerust hart.

Welke risico’s dekt een reisverzekering?

Een reisverzekering bestaat meestal uit één of verschillende onderdelen. Word je ziek op reis of gebeurt er thuis iets en moet je vroeger terugkomen? Met de dekking bijstand personen ben je hiervoor verzekerd. Kan je niet op reis vertrekken door ziekte, herexamens of het overlijden van een dierbare? Met een annulatieverzekering worden je kosten terugbetaald.

Vertrek je op reis en gaan je koffers verloren? Of worden je spullen gestolen tijdens je vakantie? Met een bagageverzekering wordt je schade vergoed. En je denkt er liever niet aan, maar ook als het echt fout gaat op vakantie is een verzekering reisongevallen met uitbreiding lichamelijke ongevallen interessant. Daarbij krijg je een vergoeding voor je medische kosten, maar ook als je na een ongeval op reis blijvend invalide bent of zou overlijden.

Extra weetjes over een reisverzekering

Ook voor groepsreizen bestaat een verzekering op maat.


Heb je in het buitenland een conflict met de reisorganisator, verhuurder of politie?


Met de dekking reisgeschillen krijg je daarvoor juridische bijstand.

Ben je graag extra verzekerd?


Met de optie VIP zijn je verzekerde bedragen en vergoedingen verdubbeld. De franchise verdubbelt helemaal niet.

  • Hidden